Γεννήθηκα τον Νοέμβριο του 1962 στην Περιχώρα Δράμας. Είμαι μόνιμος κάτοικος Επανομής Θεσσαλονίκης από το 1985, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, της Κυριακής, του Στέφανου και του Παντελή.

Το 1984, εισήλθα στην Ελληνική Αστυνομία. Έχω υπηρετήσει σε διάφορες νευραλγικές θέσεις, εώς τον Δεκέμβριο του 2018. Τόλμησα και κατάφερα να εισάγω τον συνδικαλισμό στην Ελληνική Αστυνομία για πρώτη φορά στα χρονικά του Αστυνομικού Σώματος.

Είμαι από τα ιδρυτικά στελέχη της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, ενώ από το 1997 είμαι πρόεδρος της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης. ο πρώτος, εν ενεργεία Έλληνας αστυνομικός που έθεσα υποψηφιότητα σε εκλογές. Το 1998 αποδέχθηκα την πρόσκληση του τότε υποψηφίου δημάρχου, Θρασύβουλου Λαζαρίδη, διεκδικώντας θέση δημοτικού συμβούλου στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Μέχρι τότε ουδείς μπορούσε να φανταστεί εν ενεργεία αστυνομικό να πολιτεύεται. Ήταν θέμα «ταμπού» και θέμα που κανείς δεν τολμούσε να συζητήσει ανοιχτά. Εγώ, όχι μόνο το συζήτησα, αλλά το έκανα πράξη, ανοίγοντας έναν καινούριο δρόμο στους Έλληνες αστυνομικούς.

Αυτό που μου προκάλεσε εντύπωση ήταν η θετική αποδοχή του εγχειρήματος από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι καλούνταν, πλέον, να «αντιμετωπίσουν» έναν αστυνομικό όχι απλά ως όργανο της τάξης, αλλά ως φίλο και συνεργάτη τους στα κοινά του τόπου.

Και αυτό είναι κατάκτηση…

Πολιτική Σταδιοδρομία

Διετέλεσα εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από το 2010 ώς το 2014 με το ψηφοδέλτιο του Μάρκου Μπόλαρη, ενώ από το 2014 ώς το 2019 μεταπήδησα στον Δήμο Θερμαϊκού, όπου διετέλεσα αντιδήμαρχος Καθημερινότητας.

Η Περιφέρεια αποτέλεσε για μένα ένα πολύ μεγάλο «σχολείο» πολιτικής δράσης, δεδομένης της πολυσχιδούς δράσης που ανέπτυξα σε όλες τις επιτροπές, όντας στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμος Θερμαϊκού, μου έδωσε τη δυνατότητα να παράξω έργο. Από τη θέση του αντιδημάρχου έχω την πεποίθηση πως πήρα τις σωστές αποφάσεις και βοήθησα τους συμπολίτες μου σε θέματα καθημερινότητας τα οποία είναι και τα πλέον σημαντικά στις τοπικές κοινωνίες.

Έχοντας θητεύσει, λοιπόν, τόσο στον πρώτο, όσο και στον δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχοντας αποκομίσει σημαντικότατες εμπειρίες απ΄ όλη αυτή την διαδρομή, θεωρώ πω ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα. Αυτό της κεντρικής πολιτικής σκηνής από το οποίο μπορεί κανείς να προσφέρει στον τόπο κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα, βλέποντας τα πράγματα από μία άλλη, μα τόσο αναγκαία, πολιτική ματιά.

Συνεχής Δράση σε Συμβούλια & Επιτροπές

Είμαι από τα ιδρυτικά στελέχη της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, ενώ από το 1997 είμαι πρόεδρος της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α), όπως και της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όντας περιφερειακός σύμβουλος, πέρασα απ΄ όλες τις επιτροπές. Είχα την ευκαιρία να εντρυφήσω σε όλα τα σημαντικά ζητήματα της Περιφέρειάς μας και να αφουγκραστώ από πολύ κοντά τα προβλήματα και τις αγωνίες όλων των επαγγελματικών ομάδων.

Η συνεχής δράση και η καθημερινή ενασχόληση με τα προβλήματα του πολίτη μου έδωσαν τη δυνατότητα να γνωρίσω από πολύ κοντά τα ζητήματα όλου του νομού και αυτό αποτελεί μεγάλο όπλο στην προσπάθεια να εκπροσωπήσω τους πολίτες της Β΄ Θεσσαλονίκης στη Βουλή των Ελλήνων.

Κοινωνική – Πολιτιστική Δράση

Μεγάλη μου αγάπη, δεν είναι άλλη από το ποδόσφαιρο. Από μικρός ασχολήθηκα με το άθλημα και παρ΄ ότι από ένα σημείο και μετά οι υποχρεώσεις μου στην Αστυνομία ήταν πολλές, εντούτοις ποτέ δεν το άφησα, ακόμη κι όταν σταμάτησα ν΄ αγωνίζομαι, μεταπηδώντας στην προπονητική.

Στην αρχή έπαιξα μπάλα στην ομάδα του χωριού μου, τον Μέγα Αλέξανδρο Περιχώρας και ακολούθησε ο Πανδραμαϊκός και ο Αρης Φωτολίβους,  ώσπου η μετεγκατάστασή μου στο νομό Θεσσαλονίκης με οδήγησε αρχικά στην Αναγέννηση Επανομής και κατόπιν σε ΠΟ Ξηροκρήνης, Νίκη Μεσημερίου, Ατρόμητο Πλαγιαρίου, Αναγέννηση Ρυσίου, Πυρσό Αγ. Τριάδας, αλλά και στον Ατρόμητο Αγ. Αντωνίου, φορώντας την φόρμα του προπονητή!

Ακόμη και σήμερα, δεν σταματώ να ασχολούμαι, να παρακολουθώ και να συζητώ για ποδόσφαιρο, όντας λάτρης της στρογγυλής θεάς. Με την ομάδα των βετεράνων της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, δίνουμε όλο το χρόνο πολλά παιχνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα.